za 09 okt.

|

Sint-Pauluskerk - Antwerpen

Cd-Release Concert Andreas Pevernage Antwerpen

Utopia’s cd rond Andreas Pevernage werd opgenomen in de Sint-Pauluskerk voor het label Ramée en is de eerste in Utopia’s huidige bezetting. In dit concert wordt dit album aan u voorgesteld in samenwerking met luitist Jan Van Outryve.

Registration is Closed
See other events
Cd-Release Concert Andreas Pevernage Antwerpen

Time & Location

09 okt. 2021 20:00 – 21:15

Sint-Pauluskerk - Antwerpen, Sint-Paulusstraat 22, 2000 Antwerpen, België

About the Event

Andreas Pevernage, precies 430 jaar geleden overleden, was kapelmeester in Brugge en Kortrijk en aan de kathedraal in Antwerpen. Hij  componeerde zowel motetten, missen, chansons als madrigalen. Hij is ook de componist van meerdere beeldmotetten, toegevoegd als topstukken aan de lijst van Vlaams erfgoed. Hij kan gerust de vergelijking aan met zijn tijdgenoten Orlandus Lassus, Clemens non Papa en Giaches De Wert. Andreas Pevernage slaagde erin om in zijn chansons aansluiting te vinden met de vernieuwingen van het toen meer gevraagde (Italiaanse) madrigaal. Op deze manier zorgde hij voor een hoogtepunt in de ontwikkeling van het chansons genre. Pevernages werk verdient het om meer gehoord te worden, daar kan u getuige van zijn tijdens dit boeiende concert!

Op dit concert biedt Utopia Ensemble en luitist Jan Van Outryve u een bloemlezing uit de cd naast luitmuziek van tijdgenoten als Emmanuel Adriaenssen en Jan Van den Hove.

Share This Event